Vitalograph COPD-6

De Vitalograph COPD-6 is een elektronische screener, die de obstructie-index en FEV1/FEV6 meet en zo potentiële COPD stoornissen systematisch en betrouwbaar detecteert.

Een op de vijf patiënten, die voor acute hoest naar de huisarts gaat, heeft afwijkingen in spirometrie. Dit kan wijzen op een tot nu toe onontdekte astma of een niet-herkende COPD.

Meer informatie

119,79 incl. btw

Koopt u 2 of meer artikelen van hetzelfde product? Dan ontvangt u automatisch 15% korting op de hele bestelling! Vanaf 5 stuks van hetzelfde artikel ontvangt u zelfs 25%!

Meer informatie

Productinformatie

De Vitalograph copd-6 is een elektronische COPD screener, die de obstructie-index en FEV1/FEV6 meet en zo potentiële COPD stoornissen systematisch en betrouwbaar detecteert . Aan de hand van de lengte, leeftijd en het geslacht wordt ook o.a. de longleeftijd vastgesteld.  Het gebruik van de safeTway mondstukken zorgt voor veilig gebruik door meerdere patiënten (bijv. in het ziekenhuis of in de spreekkamer) zonder risico op kruisinfectie.

 

Bij uw bestelling ontvangt u alles om direct aan de slag te gaan, inclusief batterijen!

 

In de praktijk

De Vitalograph COPD-6 geeft de gezondheidsprofessional de mogelijkheid om de longfunctie te toetsen in de praktijk. Bij een 0-meting krijgt de gezondheidsprofessional een goed beeld van de longgezondheid van de patiënt en is het startmoment voor verdere begeleiding en ondersteuning. Periodiek kan de gezondheidsprofessional de FEV1/FEV6 ratio meten om de vooruitgang te monitoren.

 

Inhoud doos

- Vitalograph COPD-6 screener

- Neusklem 5 stuks

- Mondstuk 5 stuks

- Handleiding en gebruiksaanwijzing

- Opberghoesje

- Batterijen bijgeleverd

 

Gemeten waarden

1. Longleeftijd

2. Obstructieve index

3. COPD-classificatie

 

Interpretatietabel

De Vitalograph toont u onder andere de FEV-ratio. FEV staat voor Forced Expiratoir Volume. FEV is de maximale hoeveelheid lucht die na inademing in een bepaalde tijd geforceerd kan worden uitgeademd. FEV1 is de maximale hoeveelheid lucht die wordt gemeten bij 1 seconde en FEV6 meet bij 6 seconden. Een deling van beide getallen geeft de FEV1/FEV6 ratio.


De ratio, die ook op de Vitalograph COPD-6 wordt weergegeven,  geeft een percentage weer die aan de hand van de volgende tabel te interpreteren is.

 

Stadia

   

 Karakteristieken

1: Mild COPD

   

FEV1 > of gelijk aan 80% voorspelde waarden

Met of Zonder Chronische Symptomen (hoesten, sputum productie)

2: Matig COPD

   

 

FEV1 tussen 50% en 80% voorspelde waarden
Met of Zonder Chronische Symptomen (hoesten, sputum productie)

3: Ernstig COPD

   

 

FEV1 tussen 30% en 50% voorspelde waarden
Met of Zonder Chronische Symptomen (hoesten, sputum productie)

 

4: Zeer ernstig COPD

   

 

FEV1 < 30% voorspelde waarden of FEV1 < 50% voorspeld en chronisch longfalen

 

Deze tabel is voortgekomen uit een samenwerking tussen artsen en specialisten die samenwerken in het Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease (GOLD). Het GOLD geeft richtlijnen uit voor de diagnose, behandeling en preventie van COPD.

Volumekorting

Aantal Korting U bespaart
2 15% Tot 35,94
3 15% Tot 53,91
4 15% Tot 71,87
5 25% Tot 149,74